Spannende zaken voor je team

Je wilt werken aan een sterker team. Gebruik maken van alle kwaliteiten en specialiteiten die aanwezig zijn in het team. Teams kunnen alleen succesvol zijn als teamleden goed samenwerken, elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Hoe versterk je dit binnen jouw team? Hoe word je samen effectiever en doorbreek je patronen die in de weg zitten? Met onze HETTEAM aanpak helpen we je daarbij.

Voor wie?

Teams die zich willen versterken. Bijvoorbeeld omdat je samen voor uitdagingen of groei staat waar een sterk team van cruciaal belang is, of omdat je als team vast bent komen zitten in ontwikkeling en dat wilt doorbrengen. 

Daarom kiezen mensen voor Bureau voor Spannende Zaken

 • Effectieve ontwikkelprogramma’s, gericht op duurzame groei
 • Praktische en hands-on aanpak: direct aan de slag
 • Ervaren coaches met diverse specialismen
 • Aandacht voor identiteit en zingeving

Resultaat, teams die zeggen:

1_ Wij zijn een veilig team waarin het mogelijk is vrijuit te spreken en het ook van je wordt verwacht dat je dat doet.
2_ We kunnen van elkaar op aan en geven elkaar feedback om elkaar en ons werk beter te maken.
3_ Wij kennen onze gezamenlijke doelstelling en ieder van ons weet wat hem/haar te doen staat (en we weten dat van elkaar).
4_ We zijn enthousiast over waar we individueel en samen aan werken.
5_ We vieren regelmatig de concrete resultaten die we met elkaar neerzetten.

Zie verder voor meer informatie over onze aanpak HETTEAM

Tapping into the brilliance of all team members.

Welke organisatie of teammanager wil dat nou niet. Gebruik maken van alle kwaliteiten die in een team aanwezig zijn. Werken met een team van specialisten die weten te presteren onder snel veranderende omstandigheden. Maar wat is de sleutel om dat te bereiken? Onderzoek van Harvard Business School toont aan dat de aanwezigheid van psychologische veiligheid de belangrijkste onderscheidende factor is van ‘highly effective teams’. Onderzoek van Google naar het functioneren van haar eigen teams bevestigde dit. Psychologische veiligheid, samen met vier andere teamdynamieken, bepalen voor een belangrijk deel het succes van teams. HETTEAM is een aanpak van Bureau voor Spannende Zaken die organisaties en teams helpt deze principes concreet te oefenen en toe te passen, zodat dit geen mooie theorie blijft, maar levende dynamieken binnen jouw organisatie en team. Hier lees je er meer over.

Hoe werkt het?

Je kunt bij Bureau voor Spannende Zaken terecht voor trainingen, en lange termijn ontwikkelprogramma. Op maat, gericht op duurzame ontwikkeling en hands-on. Geen testen, geen goede voornemens, maar direct oefenen, ervaren en eigen maken.

Waar wil je met jouw team mee aan de slag? In alle programma’s stellen we de teamdoelen vast en brengen we samen in kaart hoe we die kunnen behalen. We kijken naar patronen die bijdragen aan het succes van het team en naar waar patronen ineffectiviteit zijn. Samen in een helder afgebakend project aan de slag met vijf belangrijke dynamieken binnen een effectief team. Zo werken we aan blijvende verandering.

Leergang voor leidinggevenden

Ben jij leidinggevende en wil je daarin verder ontwikkelen? In januari ’24 start onze leergang voor leidinggevenden. Samen met een kleine groep van andere leidinggevenden leer je hoe je de vijf dynamieken van effectieve teams toe kunt passen in jouw praktijk, met bijzondere aandacht voor het creëren van een psychologisch veilige omgeving. Hoe kun jij de samenwerking en prestaties van je team blijven verbeteren? Op een manier die ook nog eens meer werkplezier geeft voor jou en je teamleden? Hier vind je alle informatie.

Waar willen jullie ontwikkeling zien?

 • Beter benutten van de aanwezige kwaliteiten in het team
 • Inzicht in succesvolle en ineffectieve groepspatronen
 • Zicht op en gebruik maken van specialiteiten die in het team aanwezig zijn
 • Betere verdeling van verantwoordelijkheden
 • Transparantere communicatie
 • Succesfactoren en valkuilen van het team in kaart brengen
 • Gezamenlijke verwachtingen en doelen scherp krijgen
 • Groei van het team naar synergetisch team
 • Inzicht in hoe jij persoonlijk effectiever kunt werken binnen het team.

‘‘Het was inderdaad spannend. En confronterend. Maar een deur gaat alleen open als je de klink pakt.’’

Marianne HofstadShell Nederland

Direct aan de slag en meer informatie?

Heb je vragen over onze programma’s of ben je benieuwd wat wij voor jouw team kunnen betekenen? Laat je gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

Bureau voor Spannende Zaken werkte eerder voor o.a.