‘De zachte krachten zullen zeker winnen’

‘De zachte krachten zullen zeker winnen’

Wij vinden het het allermooist wanneer individuen, teams en organisaties ontdekken dat ze tot meer in staat zijn dan ze zelf voor mogelijk hielden.

Om daarachter te komen is aandacht nodig voor de ‘zachte krachten’ die aanwezig zijn in elk mens en daarmee in ieder team en in iedere organisatie. Een investering in de ‘soft skills’ levert harde resultaten op: mensen met meer plezier naar hun werk, beter functionerende teams en organisaties die niet bang zijn voor verandering.

Vanuit deze overtuiging is Otto Kamsteeg Bureau voor Spannende Zaken gestart.

Foto: Fearless girl tegenover de New York Stock Exchange. (© Alex Proimos)

Otto Kamsteeg

Eigenaar en oprichter van Bureau voor Spannende Zaken. Hij gaat voor betekenisvolle verandering en groei van individuen, teams en organisaties. Hij verzorgt hiervoor meerdaagse trainingen, ontwikkelt leiderschapsprogramma’s voor organisaties en begeleidt professionals individueel. Daarnaast specialiseerde hij zich in polarisatievraagstukken op maatschappelijk-, organisatie- en teamniveau. In deze podcast vertelt Otto uitgebreid over zijn motivatie en aanpak.

Deelnemer open training: “Otto, scherp, direct en warm, een wonderlijke mooie combinatie.”

Samenwerking

Suzanne van Veen

Al meer dan 20 jaar werkt Suzanne als zelfstandig veranderkundige, trainer en coach met individuen, teams en organisaties die een verandering willen, maar niet geloven dat dat kan. Voor Bureau voor Spannende Zaken verzorgt Suzanne samen met Otto open en inhouse trainingen voor individuele- en teamontwikkeling.

Deelnemer in-company teamtraining: “Een toptrainer zoals ik nog zelden ben tegengekomen.”

Suzanne van Veen

Al meer dan 20 jaar werkt Suzanne als zelfstandig veranderkundige, trainer en coach met individuen, teams en organisaties die een verandering willen, maar niet geloven dat dat kan. Voor Bureau voor Spannende Zaken verzorgt Suzanne samen met Otto open en inhouse trainingen voor individuele- en teamontwikkeling.

Deelnemer in-company teamtraining: “Een toptrainer zoals ik nog zelden ben tegengekomen.”

Henk Jan Kamsteeg

Na als trainer gewerkt te hebben bij Blanchard Nederland, heeft Henk Jan Kamsteeg zijn eigen trainingsbureau Proistamenos opgezet. Hij verzorgt nu training voor toonaangevende bedrijven. Daarnaast schreef hij diverse leiderschapsboeken waaronder het boek ‘Dienend Leiderschap’. Voor Bureau voor Spannende Zaken verzorgt Henk Jan trainingsdagen over dienend- en situationeel leiderschap.

Ben Tiggelaar: “Geen al te makkelijke, al te oppervlakkige verhalen, maar doorwrochte observaties, inzichten en adviezen.”

The Curiosophy Collective

Curiosophy is de praktijk van nieuwsgierigheid in leven en werk. The Curiosophy Collective biedt diensten om te komen tot nieuwe perspectieven op fundamentele vragen van persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke aard. Met nieuwsgierigheid als basis. Het collectief begeleidt leiders, professionals en organisaties vanuit de principes vragend vermogen, slimme sensitiviteit en dialoog. Otto Kamsteeg is als ‘Critical Friend’ (trainer en coach) actief voor dit collectief. Zo werken The Curiosophy Collective en Bureau voor Spannende Zaken samen aan fundamentele vraagstukken van individuen en teams.

The Curiosophy Collective